Naturalne Octy

Jesteśmy naturalnymi rdzennymi istotami ,świadomymi  kreatorami samych siebie i otaczającej nas przestrzeni. Od tysięcy lat przekazujemy nasze wartości w rodach które są naszym fundamentem istnienia jako podstawy naszego jestestwa jako żywe dusze. Nasze zdolności, empatię i miłość do innych stworzeń i do matki ziemi mamy we krwi gdyż przekazali nam te wartości nasi przodkowie, którzy dostali te informacje od rodów i z natury, i tak od tysięcy lat prawda o naszym istnieniu i roli jaką niesiemy ze sobą krąży aż do dziś wsród nas.

Co wyróżnia nasze naturalne żywe octy od innych produktów dostępnych w przestrzeni od produktów i wyrobów o  podobnej nazwie ?:

  1. Octy na żadnym etapie nie są pasteryzowane,
  2. Octy na żadnym etapie nie są ulepszane ani wzmacniane,
  3. Octy ani ich składniki nie są pasteryzowane,
  4. Składniki na octy jak owoce i inne surowce pozyskiwane są w naturalny sposób, z opuszczonych sadów i zapomnianych miejsc co gwarantuje naturalną czystość składników i produktów.
  5. Owoce i inne składniki pozyskiwane są przez nas samych oraz naszych wolontariuszy, którzy z namaszczeniem codziennie zajmują się octami myśląc o nich i wysyłając do nich miłość podczas codziennych zabiegu w trakcie dojrzewania.
  6. Nad całym powtarzalnym procesem i opieką nad naszym wspólnym dziełem dbają Ami i Rado.
ozdobnik 1

Właściwości Kulinarne Octów:

Ocet – kwas octowy, płyn, mikstura, lekarstwo, po rozcieńczeniu napój, który towarzyszy nam w codziennym życiu i gotowaniu. Od wieków spożywany regularnie w większych ilościach może być szkodliwy, natomiast stosowany z umiarem jest bardzo przydatny w kuchni. Ma właściwości konserwujące, pobudza walory smakowe potraw, a przy tym pobudza procesy trawienne, odtruwa i odkwasza organizm. Ocet to niezastąpiony składnik aromatycznego winegretu oraz zimnych sosów, a także sałat, na bazie octowego syropu przyrządza się wytrawne, gęste przeciery owocowo-warzywne do mięs, a w octowych zalewach klasyczne marynowane owoce, grzyby i warzywa. Wśród przepisów na dania z octem mamy marynowane śliwki (idealne do wędlin, zimnych mięs oraz deski serów), pikantne korniszony, cukinię oraz inne w occie, octowe marynaty do mięs, marynowane ryby oraz mizerię w octowym sosie. Polecamy nasze octy do wszelkiego rodzaju kuchni i dań, używając je macie pewność iż ten naturalny trunek będzie odpowiednim dopełnieniem kompozycji smakowych
w naszych daniach zarówno w domu jak i w gastronomi.

Serwowanie i Degustacja Octów:

Nasze octy rozcieńczone z musującą woda mogą z powodzeniem zastąpić Prosecco i Aperol na bezalkoholowych poczęstunkach, wyrafinowanych kolacjach jak i domowych przyjęciach Podawanie naszych octów gwarantuje niesamowite doznania Gości już na starcie a używając tego samego octu, także w daniach może być prawdziwą kulinarną wyprawą, kubeczki smakowe gości po takim starcie będą wyczekiwały kolejnych doznań, a przygotowane naszymi specyfikami żołądki będą w symbiozie pomagać trawić i delektować się kolacją od początku do końca. Paleta naszych octów może także być urozmaiceniem pomiędzy potrawami jako jedna kompozycja np. kilka szotów octowych z dodatkami lub jako osobna podróż np. kilka smaków pitych raz po raz po sobie jako degustacja podbijająca atrakcyjność kolacji i walorów smakowych samych dań.

Dawkowanie Octów na Zdrowie:

O Ile nie występują przeciwwskazania, profilaktycznie można pić 1-3 łyżki dziennie przed każdym posiłkiem, zawsze rozcieńczonego z wodą lub dodanego do posiłków. Chcąc podać ocet dzieciom dawka ta nie powinna przekroczyć 1 łyżeczki octu na szklankę wody, opcjonalnie do smaku posłodzonej naturalnym miodem.

Ciekawostki Zdrowotne:

Octy przede wszystkim powinny być stosowane przy diecie ludziom ze stanem przed cukrzycowym, cukrzycą, insulino opornością i z wszelkimi zaburzeniami gospodarki węglowodanowej. Spożywanie Octów pomaga zrzucić zbędne kilogramy, łagodzą alergię, oczyszczają układ moczowy oraz Usuwają toksyny. Działa przeciwzapalnie, jest pomocny przy przeziębieniu i grypie, ale również wspomaga walkę z nowotworami.

ozdobnik 1